YAN Cambree
Virtuaalihevonen / a sim game horse

Lempinimi: Amber
Syntynyt: 27.07'07
Rotu: welsh cob, sektio d
Rek. nro: VH03-026-3838

Väri ja merkit: Rautias
Sukupuoli: 
Tamma
Säkäkorkeus: 156 cm
Käyttö: 
Estepainotteinen ratsu 
Koulutus: HeB 90cm 

Kasvattaja: 
Yavin Cobs 
Omistaja: Suvi (VRL-00390) / Yavin


Luonne
Kahden hyvällä tavalla ilkikurisen ja älykkään vanhemman varsasta ei voi tulla kuin äärettömän utelias, pirteä - ja älykäs - olento. Amber tuntuu perineen kummaltakin vanhemmaltaan sellaisen annoksen temperamenttia, että tamma suorastaan on luotu kiitämään estekentillä, tekemään nopeita käännöksiä ja hyppäämään mahdottomiltakin tuntuvien esteiden yli. Sillä on rohkeutta, sillä on kapasiteettia, sillä on kykyä. Tamma on ehkä hieman hätäinen isänsä tapaan, mutta sitä ei kyllä tarvitse pelätä että Amber alkaisi kieltämään - ei, esteiden yli mennään vaikka väkisin, mutta ainakin on yritetty.

Hoidettaessa tamma on viimeisen päälle leppoisa tapaus. Alahuuli pitkällä se malttaa odotella kun hoitaja rapsuttelee sitä harjantyvestä tai - mistä tamma erityisesti nauttii - etujalkojen välistä. Sopivan paikan löytyessä ylähuuli kurkottelee ja hoitajakin saanee tuntea kyhnytystä, Amber nimittäin tahtoo kiittää kun olo helpottui. Takakavioiden ottaminen on tammalle tosin hieman punainen vaate, silloin ratsastaessa tutuksi tullut kärsimättömyys hieman nostaa päätään ja tamma saattaa katsahtaa hoitajaansa pahasti nykäisten kaviotaan kuin vaivihkaa. Määrätietoisella ja jämäkällä käsittelyllä ei tosin siitäkään tule ongelma, kunhan Amberia ei päästä kertaakaan niskan päälle - sillä nimittäin tuntuu olevan norsun muisti hevoseksi ja se kyllä muistaa jos joku on sitä säikkynyt ja tamma pystynyt pomottamaan.

Ratsuna Amberin parhaita ominaisuuksia ovat herkkyys ja pitkä, matkaavoittava laukka-askel. Esteradalla liikkuessa voi tamman kanssa olla varma siitä, että se keskittyy vain ja ainoastaan rataan, ja siihen minne sitä ohjataan, ottaa huomioon pienimmänkin avun ja ylittää esteet reilusti ilmavaraa jättäen. Tamma on tulta ja tappuraa, kuitenkin nöyrästi totellen ratsastajansa ohjeita - vaikkakin neiti on hyvin tarkka siitä että esteet ylitetään sieltä mistä hän ne haluaa ylittää - onneksi tamman arviointikykyyn voi luottaa, se on nimittäin osoittautunut kerrassaan loistavaksi.

Koulua vääntäessä tuntuu kuin ratsastaisi aivan eri hevosella. Jäykkä ja vastaanvenkoileva tamma on aivan eri maailmasta kuin esteratojen sulava kuningatar - tuntuu että tyhjä kenttä aiheuttaisi hevoselle niin suunnattoman ahdistuksen ettei siellä vain voi toimia odotetusti. Amber onkin viimeisen päälle estehevonen, kouluradoille tammasta ei vain yksinkertaisesti ole menijäksi. 

Sukutaulu ja sukuselvitys
Amber polveutuu upeista hevosista ja hienoista sukulinjoista. Isä YAN Rhadlon on oma kasvattini, joka kilpailee yli metrin esteillä ja on pärjännytkin varsin mallikkaasti. Ori on VWY-II -palkittu, samoin kuin isänsä Ceridwyn Rasgall. Älykäs ja vastaanottavainen isäori on jättänyt jo muutaman varsin mallikkaan jälkeläisen, joten toivottavasti myös Amber kykenee olemaan isälleen kunniaksi.

Tamman emä, Ffraid Ceridwen, on estepuolen tamma, kapasiteetiltaan noin metrin luokkaa. Sen takaa suvusta löytyvät mm. brittituontiori Flobw Feodor sekä huippuperiyttäjäksi jo tituleerattu Kenrick Meganne. Ceridwen itse ei ole jättänyt kovinkaan monta varsaa, mutta sitäkin hienompia.

YAN Rhadlon
wd, 146cm 
VWY-II

Ceridwyn Rasgall
wd, 158cm
VWY-II

Ffraid Bronwen 
wd, 152cm

Ffraid Ceridwen
wd, 151cm
YLA2

Adja's Lludd 
wd, 146cm 

Ffraid Rhiain WS
wd, 154cm
VIR MVA Ch VWY-II KTK-III


jälkeläiset
04.08'08 o. YAN Criminal (i. Whiten Aeron)

Kilpailut
Porrastettujen kilpailujen statistiikka VRL:n rekisterisivulla.


YAVIN COBS ON VIRTUAALITALLI. YAVIN COBS IS A SIM-GAME STABLE.