YAN COnfuse

"Effy"
welsh cob (sec D) tamma (synt. 06.08'08, 4v 06.08'10) punarautias sabino 150cm
omistaja Suvi VRL-00390 :: kasvattaja Suvi (VRL-00390) / Yavin
koulupainotteinen: Ko VaB, Re 70cm
i. Novato Iorwerth
wd KTK-II YLA2
ii. YAN Reece
wd VWY-II
iii. Rhoscfflach Telynor
iie. Ffraid Bronwen
ie. Rhoscfflach Camwen
wd 145 cm
iei. H.T. DunhargKTK-II, YLA2
iee. Rhoscfflach Nórien
e. Ffraid Ceridwen
wd 151cm
YLA2
ei. Adja's Lludd 
wd 146cm 
eii. Newell Llwyr VIR MVA Ch KTK-II
eie. Glanwyn Wennie
ee. Ffraid Rhiain WS
wd 154cm VWY-II KTK-III

eei. Flobw Feodor
eee. Kenrick Meganne

Effyn suvusta on löydettävissä hienoja suorituscobeja polvesta toiseen.


Effy on perinyt runsaasti luonnettaan äidiltään, jonka kanssa ei kahta samanlaista päivää näe. Jälkeläinen on samaan tapaan aina valmis jekkuilemaan ja keksimään että "hei, tänään asiat tehdäänkin tällä lailla, vaikka aina ennen ne on tehty toisin!". Tammasta löytyy kuitenkin myös se puoli johon nimikin Confuse, 'hämmennys', viittaa. Isänsä perintönä Effy osaa olla myös varsin simppeli ja helposti ymmärrettävä - mutta on varauduttava siihen että loppujen lopuksi se onkin jonkinsortin hämäys sille, että pikkuneiti jälleen haluaa tehdä asiat oman päänsä mukaan.

Tamma ei ole ilkeä. Se ei ole äkäinen. Se ei ole oikeastaan edes sitä, mitä kutsutaan "tammamaisuudeksi". Effy on vain vähän omatahtoinen ja kokee aina tietävänsä asiat paremmin kuin sitä huolehtivat ihmisyksilöt. Uskollinen ystävä kylläkin sille päälle sattuessaan ja varmasti ahdistuessaan kuin sylikissa kerjäämässä huomiota. Kun vain jaksaa katsella ne neitokaisen huonotkin päivät..

Ratsuominaisuuksiltaan Effy on erittäin herkkä, millä on sekä hyvät että huonot puolensa. Tamma on omiaan kouluradoilla koska se ei vaadi toimiakseen kuin aivan pieniä vihjauksia. Toisaalta se vetää myös helposti 'herneen nenään', jos sitä kehdataankin käskeä liian rankalla kädellä. Ja sitten kyllä häviää tunto kyljistä, kun Effy parkkeeraa kentän nurkkaan mielenosoituksellisesti. Reippautta ja vauhtia tammasta löytyy, varsinkin maastossa. Suurin ongelma saattaakin olla hidastamisessa, kun Effy tahtoisi jatkaa juoksemista ja hiemankin liian kova ote suusta saa sen viskomaan äkäisen oloisesti päätään kuin kertoen että ei sitä vielä väsytä. Pohjimmiltaan tamma on kuitenkin kuuliainen ja nöyrä, eikä se tosissaan ryöstä koskaan. Kunhan haluaa vain pitää hauskaa.


Saavutukset & Jälkeläiset

Ei vielä meriittejä.

VWY:n laatuarvostelu 00.00.20XX
pisteet = p / VWY-

Ei vielä jälkeläisiä

Päiväkirja

00.08'18
Lorem ipsum


Kilpailutulokset

Merkitty vain sijoitukset. Porrastettujen statistiikka VRL:n rekisterisivulla.
10.02'09 ERJ Acantha Farm, 4/36
10.02'09 ERJ Meten virtuaalihevoset, 3/28
28.02'09 ERJ Grayhaven, 4/101

27.02'09 KRJ D'aum, 2/37