MUISTOISSAMME
virtuaalihevonen / a sim game horse

GARDIEN DE NUIT

Lempinimi: Gardi
Syntynyt: 12.06'03
Rotu: Welsh Cob [sec D]

Väri ja merkit: Musta
Sukupuoli:
Ori
Säkäkorkeus: 152 cm
Käyttö:
Estepainotteinen ratsu
Koulutus: Ko HeA Re 120cm Ih 135cm

Kasvattaja:
Sandy Jones, UK
Omistaja: Suvi (VRL-00390) / Yavin
 


LUONNE

Gardi oli Suomessa siitoskäytössä useampi vuosi sitten, jonka jälkeen se siirtyi takaisin kasvattajalleen Britteihin kilpailemaan ja lisäkoulutukseen. Ori kuitenkin loukkasi jalkansa ollessaan noin kolmetoistavuotias, jolloin kasvattajan kanssa yhteistuumin päätimme siirtää herran takaisin Suomeen tuomaan uutta linjaa cob-jalostukseen.

Hoitaessa Gardi on kiltti kuin ei ori olisikaan! Antaa anteeksi virheet ja antaa putsata kaviot ja hoitaa itsensä muutenkin hienosti. Gardi ei koskaan pure tai potki! Suuhun antaa kuolaimet laittaa täysin ongelmitta, suurin ongelma taitaa ollakin se, että Gardi laskee päänsä syliin niin että suitset laittaa päähän, mutta sen pää on niin painava, että kaikilla se ei oikein onnistu. Satulavyötä kiristäessä Gardi pullistelee hieman, että vyö on syytä tarkistaa ennen satulaan nousua. Ori osaa myös avata vetoketjut, että sitä kannattaa varoa, jos haluaa namipalansa pitää tallessa.

Taluttaessa Gardi on ori. Hörisee joka ikiselle vastaan tulevalle hevoselle (oreille tosin haastaa riitaa) ja tepastelee kauniisti kaula kaarella. Ei se silti koskaan rynni tai mitään vastaavaa, ihan löysällä narulla kulkee. Laitumelle päästäessä kannattaa herran takakavioita varoa, se nimittäin mielellään heittää ilopukin silkasta elämisen riemusta.

Ratsastaessa Gardi on hieman arvaamaton. Toisena päivänä se voi olla kuin enkeli, ja seuraavana höyrytä eteenpäin pukitellen ja riehuen. Aloittelijoita Gardi kantaa kuin kukkaa kämmenellä. Koulukiemuroita Gardi inhoaa, silloin se hikoaa heti ja jurnuttaa paikalleen koko ison oripojan voimallaan. Mutta heti kun kentälle tuodaan este, oli se miten pieni hyvänsä, tulee jurnuttavasta kaakista kauniisti laukkaava hieno ori. Esteillä Gardi totisesti innostuu, ja usein unohtaa ratsastajansa ja yrittää hypätä mahdottomista paikoista ratsastajan näkökulmasta. Kunhan ratsastaja on hereillä ja pitää hyvän ohjastuntuman, kulkee Gardi esteillä kuin Pegasos taivaassa. Ja samalla tavalla se esteiden yli liiteleekin. 
Maastoilusta Gardi pitää, varsinkin jos vauhtia riittää. Ja erityisen hyvä on silloin, jos saa mennä veteen. Gardi suorastaan höyrähtää vedestä ja laukkaa sinne hurjaa vauhtia. Se kuopii vettä etujalallaan ja pärskii turpa veden alla. Veden lähellä kannattaa olla Gardin kanssa varuillaan. 


SUKUTAULU JA SUKUSELVITYS

Gardin suku on täynnä brittiläisiä huippuhevosia. Sen molemmat vanhemmat ovat olleet koko ikänsä Gardin kasvattajan, Sandy Jonesin, omistuksessa ja kilpailleet menestyksekkäästi esteradoilla. Orin mahtava hyppykapasiteetti ja avoin mutta äärimmäisen aktiivinen ja iloisen oloinen luonne on peruja vanhemmilta, joista on löydettävissä samoja piirteitä.

Cette Nuit
wd, EVM

Trou Noir
wd, EVM
Brebis
wd, EVM
Nocturne
wd, EVM
Jalousien
wd, EVM
Attristant
wd, EVM

JÄLKELÄISET

o. Llygedyn Neithiwr, *27.12.08, e. Brown Mirror
t. YAN Saturate, *12.08.07, e. YAN Shayla
t. Ceridwyn Epona, *16.10.03, e. Glamour's Èowyn (kaksonen)
t. Ceridwyn Deilen, *16.10.03, e. Glamour's Èowyn (kaksonen)

KILPAILUT

-- kilpailua joista tulokset, sijoituksia -